Kom sikkert igennem vinteren ved at gøre din cykel køreklar

Foto: Pexels

Hvis du er en af dem, som kører på cykel hver eneste dag, så har du garanteret oplevet, at din cykel ikke altid kører så godt, som du gerne vil have den til. Der kan ske meget med cyklen, som afhænger af, hvilket tid på året det er. Om sommeren er der sjældent rod med cyklen, men om vinteren kan det være en anden snak. Om vinteren oplever de fleste nemlig at de køligere temperaturer og det ustadige vejr gør, at din cykel knaser og er ubehagelig at køre på. Derfor er det vigtigt at du er på forkant og gør noget ved din cykel inden du oplever at den ruster til.

Mange af tingene kan du rent faktisk klare selv uden at tage forbi cykelsmeden. Derfor vil vi i denne artikel fortælle dig, hvordan du kan få din cykel til at klare sig igennem vinteren helt på egen hånd. Vi har samlet et par punkter til dig her.

Olie, olie og mere olie

Olie er det absolut vigtigste, som du skal huske på, når vinteren nærmer sig. Det er det på grund af, at olie går ind og sørger for at tingene ikke ruster og fungerer som de skal. Det er hovedsageligt din kæde, som du skal huske på at smøre. Når frosten nærmer sig, vil du opleve at din kæde begynder at ruste, hvis du ikke smører den, så det er vigtigt at huske. En god tommelfingerregel er at give kæden en gang olie hver 2. uge. Udover olie er det også en rigtig god ide at smøre de forskellige dele omkring styret, så du er sikker på, at du kan dreje.

Få styr på bremser og gear

Bremser og gear er det absolut vigtigste, når du skal klare dig igennem vinteren. En årstid, hvor det i forvejen er glat og koldt, kan gøre det farligt art køre rundt på din cykel, hvis dine bremser og gear ikke virker. Forestil dig bare at komme kørende imod et kryds i snevejr, hvor du skal lave en skut opbremsning, og så kan din cykel ikke nå at stoppe i tide. Det ville være en katastrofe. Derfor skal du have styr på det.

Det, som du selv kan gøre, er at justere dine bremser selv. Du kan nemlig skrue på de skruer, der er monteret oppe ved styret, så dine bremser bliver spændt. Det er nemt og hurtigt, og så kan du justere den så meget, som du selv ønsker.

Derudover er dine gear naturligvis også vigtigt. Hvis du ikke kan skifte gear ordentligt, når du er ude og cykle, så er du både til fare for dig selv og andre ude i trafikken. Derfor skal der være styr på det. Hvis du f.eks. kører med et shimano gear, så kan du sagtens justere gearet selv, selvom det er noget, som de færreste ved. Du kan ligesom ved bremserne justere gearet oppe ved styret. Der er 2 streger, som skal stå overfor hinanden nede ved selve gearet, når dit gear står i 4. gear. Det er nemt og hurtigt at justere og det kan gøres på helt egen hånd. Du finder dit næste shimano gear til din cykel på denne hjemmeside.

Få derfor styr på dine bremser og gear inden vinterhalvåret.