Festsange eller en tale til 60-års fødselsdag

Foto: shutterstock.com

Sponsoreret indhold
 

Overvejer du at bidrage til en 60 års fødselsdag med en festsang eller en tale, så kan det være svært at bestemme sig til det ene eller det andet, for det kommer jo an på så meget. Hvad er budskabet, hvordan er traditionerne, hvad vil modtageren helst? og hvad er du selv stemt for.

Hvad kan en tale?

Hvis dit budskab er meget personligt og baserer sig meget på modtagerens fantastiske egenskaber og fortræffeligheder som menneske, så vil jeg anbefale en tale. Der er nemlig elastik i en tale, så du kan få lige præcis den mængde ord med, du ønsker dig. Antal ord i en tale er ca. 900 mens det i en sang er ca. 350. Det siger altså sig selv, at budskabet kan blive mere præcist, mere farverigt og brillere med mange flere facetter.

Hvis du ser dig selv som en middel til god taler, så hold dig endelig ikke tilbage, men hvis du på forhånd ved, at det ikke lige er en af dine spidskompetencer, så lad være. En tale kan være dræbende, hvis taleren bare ævler derudaf, og ingen rigtigt ved, hvad det handler om. Så skal man huske, at tale er sølv, men tavshed er guld. Omvendt kan en tale være underholdende og utroligt morsom på en måde, som en sang slet ikke kan byde på. Det kommer alt sammen an på talen og taleren. Du har sikkert selv en fornemmelse af, hvor du ligger på en skala fra et til ti. Hvis du ligger på fem eller derunder, så lad være. Ellers skal du bare mose på og husk at holde teksten på under 1000 ord.

Hvad kan en festsang?

Festsange er altid et muntert bidrag til en fest. Den aktiverer alle, løfter stemningen og leverer et budskab på en let måde. Du får i reglen sagt det, du vil på en sjov måde, måske med lidt kant, men alligevel gemytlig.

Hvis der er tradition for festsange i familien, så tøv ikke, for så vil din sang bidrage til modtagerens historie på vers, og her er alle kapitler velkomne. En sang giver selskabet noget at snakke om, og tit er der personlige oplysninger gemt, som ikke alle gæsterne kendte til i forvejen. Hvis du er til den kreative side, så giver en sang dig osse muligheden for at lave en ekstra overraskelse eller gave i form af sangskjuleren. Det kan bringe modtageren sjov, glæde eller befippelse hvis du på en eller anden måde rammer plet. Hvem vil ikke gerne komme med en velskrevet personlig festsang? Det kan til enhver tid anbefales.