En sjov snesport for alle: Lav tricks i sneen med et sneløbehjul

Foto: Shutterstock

Når vinteren nærmer sig, kommer vi tættere på de kolde dage, og for mange, håbet om at sneen ligger udenfor en morgen, når vi kigger ud af vinduet, så vi kan finde kælken frem, hvor mange også vælger at drage længere væk for at give sig i kast med snesporten. Går du og planlægger en skiferie, eller timer hvor du kan have sjov udenfor på den hvide sne? Så er det måske nu at du skal prøve kræfter af med et sneløbehjul, der giver anledning til sjov, uanset om du er barn eller voksen. 

Gå ikke ned på sjov i sneen

Uanset om du skal ud at nyde sneen, der kan hænde at lægge sig i Danmark, eller om du med familie eller venner drager på skiferie, er der altid nok og lave, når det kommer til at bruge tiden på det hvide, bløde grundlag. Som navnet "skiferie" indikerer, du kender det måske selv, står mange på ski, eller måske snowboard som samtidigt også er en populær og velkendt sport, som mange benytter dig hyppigt af. Men faktisk er der en sjov snesport, der ligger sig tæt op ad, som du helt klart må prøve hvis de førnævnte er noget for dig - nemlig sneløbehjulet. Måske har du hørt begrebet før, eller måske er der ikke lige umiddelbart en klokke der ringer, men sneløbehjulet er en fremragende måde, hvorpå du kan lave tricks og have det sjovt i sneen. Se udvalget af sneløbehjul

Hvad er et sneløbehjul og hvordan bruges det?

Sneløbehjulet, som navnet også giver anledning til, fungerer i princippet meget som det løbehjul, vi kender og bruger på asfalt og vejene. forskellen fra det løbehjul vi kender, er lille men væsentlig, sneløbehjulet har nemlig ski i stedet for hjul, så det nemt kan få fart og glide over sneen, hvor man kan prøve sine kræfter af med tricks eller suse ned af pisterne i høj fart. Ved hjælp af styret du holder dig oppe med, kan du styre og læne dig i den retning du ønsker at glide, meget ens med det man kender fra ski og snowboard, hvor man kan sætte farten op, eller blot prøve sig frem i et mere roligt omgang hvor man også nemt kan sætte foden ned og bremse.