Disse fagfolk bør du kende til, når du flytter hjemmefra

Foto Shutterstock

Hvis du hører til den kategori af unge, der står til at skulle flytte hjemmefra, så har du helt sikkert allerede gjort dig en masse tanker om, hvordan din nye tilværelse bliver – og du glæder dig sikkert. 

Der er meget, man må tage stilling til, når man flytter ud for sig selv. Hvilke møbler er der brug for? Hvor køber man ind? Hvordan laver man mad? Og meget, meget mere. Alt er relevant, og alt har du sikkert allerede en plan for.

Noget mange oplever, når de flytter hjemmefra, og som de færreste har taget højde for, er til gengæld en manglende viden om de faggrupper, man bør kende til, når man bor ude. Men frygt ikke, for vi giver dig et overblik herunder.

Håndværkeren: Du må ikke altid gøre det selv 

Selvom du godt kan svinge en hammer og ved, hvordan man bruger en skruetrækker, så er der mange eksempler på ting, du bare ikke må gøre selv. Får du brug for en ekstra stikkontakt, så kommer du ikke uden om et kald til elektrikeren, og løber vandet pludselig ikke ned i afløbet, så må du have fat i VVS'eren. 

Det kan være fristende at kaste sig ud i de mindre håndværksprojekter selv, men det er sjældent en god idé – i nogle tilfælde er det sågar ulovligt. Sørg derfor for at have styr på telefonnumrene til en god VVS'er og elektriker, så du ved, hvem du kan kontakte en søndag morgen, når toilettet ikke virker, eller et strømsvigt ikke kan klares ved at skifte sikring. 

Serviceleverandøren: Du kan altid få brug for en låsesmed 

Udover håndværkeren så er det også en god idé at have styr på de forskellige relevante leverandører af serviceydelser – som for eksempel en låsesmed

Lad os være ærlige: Du låser dig aldrig ude i den almindelig arbejdstid. Det sker som regel efter midnat og gerne i weekenderne. Og her er det altså ærgerligt ikke at vide, hvor du kan henvende dig for døgnservice og hurtig udrykning.
Derfor er det altid en god idé, at du sætter dig ind i, hvor den nærmeste låsesmed befinder sig. Det er også en god idé at kode vedkommendes nummer ind på din telefon.

Der er mange fagfolk, du bør kende til, når du bor for dig selv, og det er sjældent praktisk at skulle opstøve telefonnumre, når først uheldet er ude. Vær på forkant, så du altid har en løsning på problemerne.