Botox i panden skal foretages af en professionel

Foto: Annoncør

Rettelse: Alle botox-behandlinger skal altid kun foretages af en professionel behandler. Botox er over de seneste år hurtigt gået hen og er blevet en af de mest populære kosmetiske behandlinger. Klinikker i Danmark oplever en fremgang på 10-20 % hvert år, hvor særligt botox i panden er et populært behandlingssted, hvilket kan skyldes, at mange oplever, at de får deres første linjer og rynker i panden.

 

Hvis man skal have foretaget en botox-behandling, skal man sørge for at behandlingen altid bliver gjort af en professionel behandler. I Danmark er det et krav, at alle behandlere er registreret i Styrelsen for Patientsikkerhed, derfor er der en høj standard for udførelse af botox-behandlinger i Danmark. Det hindrer dog ikke nogle fra at agere som ulovlige behandlere, hvilket kan være farligt.

 

Botox i panden - sådan fungerer det

Når man får botox i panden, foregår det på mange måder ligesom enhver anden botox-behandling, idet man først får renset panden, og herefter får man injiceret botox i panden ind i en musklen. Botox lammer musklen ved at blokere for nervesignalerne til musklen, hvilket udglatter huden og reducerer de linjer eller rynker, der måtte være i panden.

 

Normalt reduceres linjer eller rynkerne i panden allerede efter en behandling, men nogle kan dog have brug for flere behandlinger, inden virkningen for alvor kan ses. Hvornår man kan se effekten af botox i panden kan afhænge af, hvilken slags botox man får, idet botox ikke bare er botox. Der findes fem slags botox, herunder bl.a. botox, dysport og xeomin. Dysport er den botox, hvor man hurtigt kan se resultater, herefter kommer botox og xeomin.

 

Uanset hvilken botox man får i panden, når man bliver behandlet, skal man typisk have botox i panden to til tre gange om året, alt efter hvilken botox der gøres brug af under behandlingen, for at vedligeholde resultatet. Botox virker kun på det sted, hvor det bliver injiceret. Man skal derfor ikke være bekymret for, om der sker noget med ens mimik som resultat af, at man har fået botox i panden. Botox kan nemlig ikke vandre rundt i kroppen.

 

Bivirkningerne ved at få botox i panden

Det er yderst sjældent, at man får bivirkninger efter at have fået botox i panden. Det kan dog forekomme. Bivirkningerne ved at få botox i panden kan være, at øjenlågene og øjenbrynene hænger lidt efter behandlingen. Hvis det forekommer, er det noget, der først aftager, når effekten af botox aftager, hvilket kan være mellem 3-6 måneder. Det kan være forskelligt fra person til person. Hvis man lander i hænderne på en ulovlig behandler, er chancen for, at noget går galt i behandlingen større. Sørg derfor altid for at gå til en professionel behandler.

Botox-priser i Danmark

Prisen på en botox-behandling i Danmark vil typisk være mellem 900-5.600 kroner per behandling, alt efter hvor man vælger at få en behandling. Vil man have foretaget botox i panden, vil prisen være omkring 2.300 kroner. Priser på botox-behandlinger kan variere, alt efter hvilken slags botox der bliver gjort brug af under behandlingen som nævnt tidligere. Botox er den dyreste type af botox, herefter kommer dysport og xeomin. Botox er dyrest, idet den er mere nøjagtig, og effekten af den varer længere end andre typer af botox.