5 strandting du bør huske til badeturen

Foto: Unsplash.com

DEN STORE BADEDAG: Vi danskere har nogle af Europas bedste og mest afvekslende kyster. Måske derfor elsker vi at tage hele familien med ud at bade og nyde sommerens sol og varme. På den måde lader vi op til vinteren, der kommer. Men hvad skal man som minimum helst huske at have med til vandet?

Annoncør betalt indhold

Ifølge den seneste opmåling af Danmarks kystlinje, så er vi så heldige at have hele 8.750 kilometer skøn, afvekslende kyst. Det meste af kysten er faktisk velegnet til badning, og derfor kan vi også prale af, at vi i Europæisk sammenhæng har nogle af de allerbedste badestrande.

Når vejret er til det, så valfarter vi danskere derfor også ud til vandet for at svømme, dykke og lege i det rene vand. Men hvad bør man huske at tage med til strandturen?

Vi har udvalgt 5 ting vi synes er vigtigst at huske at få med på stranden:

  1. Håndklæde til at ligge på på stranden
  2. Strandstol til at sidde på
  3. Kølertaske til kølige drikke
  4. Parasol for skygge og hygge
  5. Klip-klapper, så du ikke får sand i skoene

Husk badehåndklædet

De fleste er blevet gode til at huske solcremen og beskytte sig mod solens uv-stråler. Men mange glemmer et godt strandhåndklæde, hvilket er ærgerligt, for et godt håndklæde gør det mere behageligt at ligge direkte i sandet.

Håndklæder til stranden skal have en god sugeevne, der kan tørre børn og voksne, når de kommer op af vandet efter en svømmetur.

Strandhåndklædet skal også kunne tørre ret hurtigt, og det er derfor, et almindeligt håndklæde ikke altid er velegnet. Desuden er det måske rart at have håndklæder til hver sit formål.

Nyd udsigten og livet

De fleste vil dog ikke ligge ned og koge i solen hele dagen. Mange foretrækker faktisk at side i en strandstol og have det store overblik over strand, mennesker, badedyr og udsigten.

Skal man sidde i mange timer i stolen på stranden, skal man naturligvis ikke slæbe en almindelig stol med hjemmefra.

En strandstol skal helst være behagelig at sidde i mange timer. Den skal tørre let, når man har sat sig drivvåd i stolen efter en badetur i det dejlige vand.

Husk kølig væske

Selv om vi bor i Danmark, så kan turen til stranden hurtigt blive en varm fornøjelse. Når solen rigtigt bager, er der derfor brug for væske til at kompensere for tabet, der kan være ret stort, hvis man sidder og nyder livet fra strandstolen i mange timer.

Husk derfor at tage en god, effektiv køletaske med til stranden. Selvfølgelig kan man mange steder finde en kiosk eller en købmand på campingpladsen, men andre steder er der bare natur og strand og ingen mulighed. Der, hvor du kan købe lidt væske, er det ofte til overpris.

Husk derfor en køletaske, der duer - og den kan jo også bruges igen til picnic, eller hvis man køber stort ind.

Skyg for solen

Mange vælger den smarte løsning med en god parasol, så de kan holde ud at være en hel dag på stranden. Det er naturligvis vigtigt, at alle - og især børnene - har mulighed for at krybe i skygge.

Men har alle adgang til en stor og skyggegivende parasol, så er man godt på vej til den perfekte strandtur.

Gå en strandtur

Stranden giver også gode muligheder for ikke kun at dase i stolen eller på håndklædet. Du kan også med fordel vælge at gå en tur med stranden for at tjekke udsigten ud.

Hertil er et par kvalitets klip-klapper gode, for de kan nemt gøres rene for sand bagefter.

Det skal dog være gode strandtøfler, der købes, for ellers så holder de ikke lang tid.

Nyd strandturen og glæd dig over Danmarks mange strande.