Vild glamping: Luksuscamping med vilde dyr

De fleste tænker nok på camping som vådt, kedeligt og lidt for socialt på de store campingpladser. Men camping har de seneste år fået en lækker storebror, som hedder ’glamping’.

Her er der tale om camping på den lækre måde, og det kan svenskerne finde ud af. 

Et nyt begreb har vundet indpas, nemlig camping med et strejf af luksus. Den nye, glamourøse indkvarteringsform hedder glamping og kan fra nu af opleves i Nordens største vildt- og naturpark, Eriksberg, i Blekinge. Eriksberg ligger udenfor Åryd i Karlshamn Kommune.

Det skriver Raavareguiden.dk.

"Med det nye glamping-koncept kan vi tilbyde en endnu større safarifølelse, hvor man bor i naturen og midt blandt parkens vilde dyr", siger Per-Arne Olsson, adm. direktør i Eriksberg Hotel & Nature Reserve.

Vildt- og naturparken Eriksberg måler hele 1.348 hektar, hvoraf 409 hektar er vand. Det indhegnede område måler omkring 925 hektar, og kronvildt, dådyr, bisoner og vildsvin er blandt de dyr, man kan opleve frit gående rundt. Eriksberg er Nordens største safaripark.

Inspirationen til teltets simple og dog luksuriøse udtryk findes i militærhistorien og var den type, der blev brugt i den amerikanske borgerkrig. Forbindelsen til militæret findes i forvejen i Eriksberg, da der bl.a. er fundet velbevarede bunkers langs kysten. Eriksbergs grundlægger, den internationalt anerkendte forfatter, fotograf og naturkonservator, Bengt Berg, brugte lignende teltform, når han var på studietur i Afrika. De gamle telte er blevet bevaret og udgør en del af en udstilling i Eriksberg.

Hotelværelse med teltdug

"Glamping har dét til fælles med camping, at det giver unikke natur- og dyreoplevelser, som det er tilfældet her i Eriksberg. Den bedste beskrivelse er måske, at man med det nye glamourøse indkvarteringskoncept i Eriksberg kan indlogere sig på et hotelværelse med teltdug og dermed have udsigt til de mange vilde og fascinerende dyr", siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Bertil Harström, arkitekten, der har tegnet det nye glamping-telt og designet flere unikke overnatningsmuligheder i Sverige, siger:

"Glamping passer til Eriksberg som 'hånd i handske'. At sove og vågne i umiddelbar nærhed til naturen skaber øjeblikke, man husker. Eriksberg i Blekinge har de bedste betingelser for netop at omfavne glamping-konceptet".

Glamping-teltet i Eriksberg er håndsyet af to unge sejlmagere, der er i gang med deres uddannelse inden for skibsbygning på Skeppsholmen i Stockholm. Glamping-teltet er indrettet, så det matcher savanne-konceptet fuldstændigt, med hørstof og møbler bygget af egetræ incl. messingdetaljer. Indretningen synes eksklusiv og tidløs.

Glamping-teltet er flytbart og efterlader kun minimale spor, ligesom det er tilfældet med hele ideen om at bo i telt.

"Glamping-teltets placering på et ca. 2000 millioner år gammelt bjerg på Färsksjön vil give gæsterne et minde for livet", siger Bertil Harström.

White Guide

Udover savannen med de vilde dyr er der megen forkælelse at komme efter i Eriksberg. Gourmet-mad er f.eks. en del af oplevelsen, og der er flere restauranter i parken med det fællestræk, at der er kælet for gastronomien, den personlige service og en hyggelig stemning. Det vilde kød fra egen gård har naturligvis en central rolle på menukortet. Restauranterne er åbne hele året rundt, men man skal bestille inden ankomst. Restauranten Visenten er i den berømte White Guide blevet udnævnt til at være Blekinges bedste flere år i træk. Hotelværelserne er smukke, og hyggelige afslapningsområder med sauna og udendørs-jacuzzi med udsigt over savannen øger lækkerhedsfaktoren.