Trump kan påvirke din rejse til USA

Han har i forvejen fingrene nede i bolledejen i rigtigt mange sager, der påvirker store dele af verden. Og nu kan han også være skyld i, at din rejse til USA skal besværes.

Men der er håb forude, hvis du forbereder dig rigtigt, så Trumps delvise nedlukning af USA's statsapparat ikke kommer til at drille dig for meget. 

Et kollaps i forhandlingerne om en ny amerikansk finanslov betyder nemlig, at store dele af den offentlige sektor i USA er lagt ned i benlås. Den amerikanske kongres ikke sætte underskrift på det nye budget for 2019, og derfor er præsident Donald Trumps regering nu delvist lammet, og tusindvis af offentligt ansatte får ikke løn som fortjent.

Uoverensstemmelsen går på Trumps krav om, at næste års budget skal muliggøre denne omdiskuterede grænsemur mod Mexico.

En delvis nedlukning af USA's regering, herunder Transport Security Administration, vil derfor påvirke rejser og forretningsrejser til og fra USA's lufthavne, melder erhvervsrejsebureauet BCD Travel. Men her følger deres bud på, hvordan rejsende kan forberede og gardere sig. 

Der kan for det første forventes længere sikkerhedskøer og flere flyforsinkelser hos amerikanske lufthavne, indtil regeringen og statsapparatet igen er oppe at køre. Det skal man forberede sig på.

Den delvise nedlukning af regeringen og statsapparatet vil sandsynligvis øge ventetiden ved de kontaktpunkter i lufthavnene, der er bemandet af offentligt ansatte, herunder sikkerhedskøer, toldkøer og hvad angår landingsbanerne. For så vidt angår sidstnævnte vil det kunne betyde øget ventetid ved starter og landinger.

Rejsende bør sætte ekstra tid af til check-in i lufthavne og til at komme igennem sikkerhedskøerne. Man bør også – hvis muligt – prøve at undgå tætte forbindelsesfly, når man booker sin rejse.

Som en del af deres ansættelseskontrakter skal offentligt ansatte, der er identificeret som "væsentlige", fortsætte med at arbejde under nedlukningen. Gruppen af "væsentlige medarbejdere" omfatter ca. 10.000 flyveledere hos Federal Aviation Administration; 51.000 officerer hos Transport Security Administration (TSA); og 55.000 amerikanske told- og grænsebeskyttelsesmedarbejdere.

Det er herudover godt at have en bog, en iPad eller et brætspil såmænd, hvis situationen bliver helt uoverskuelig.