Sommerkælkebane ned ad bjergsiden

De fleste vil nok kalde Isaberg en skidestination. Men det er ikke hele sandheden. Området er cool til outdoor, når sneen smelter, og denne sommer kan man prøve sommerkælk med fart over feltet ned over bjergsiden.

Det er ikke kun i Danmark, at turismeerhvervet arbejder målrettet på at forlænge turistsæsonen. Det gør man også i Sverige. Isaberg er et godt eksempel, for de seneste år har destinationen udviklet et sportskoncept til de varmere måneder.

Den nye sommerkælkebane har premiere fra primo juli. Sommerkælkebanen bliver én kilometer lang og anlægges i tilknytning til liften på Norrbacken til en samlet pris af 17 millioner SEK. Med en lift tilknyttet går det ikke kun hurtigt at komme ned – det bliver også nemt at komme op igen. Sommerkælk er en naturbaseret forlystelse, som allerede er meget populær i Alperne. I Sverige har denne type ’kælkning på skinner’ også vundet indpas.

Isaberg har cirka 150.000 skigæster i løbet af en god vintersæson. Samlet i løbet af hele året har Isaberg over 200.000 gæster. Formålet med investeringen i sommerkælkebanen er at give sommersæsonen endnu et løft, men den nye bane kan benyttes hele året rundt og bliver derfor også et supplement for Isabergs vintergæster. 

"Det gode ved den oplyste sommerkælkebane er alsidigheden", siger adm. direktør Louise Söderlund om satsningen. "Banen er ikke vejr- og lysfølsom, for banen er oplyst. Den kan tiltrække flere gæster i løbet af de lidt roligere forårs- og efterårsmåneder, mens både sommer og vinter får en spændende, ny aktivitet. Derudover passer banen til næsten alle".

Sommerkælkebanen rammer bredt. Alle aldersgrupper kan hoppe med på vognen.