Poderne har i snit knap to stempler mere i passet end mor og far

Bali, USA eller Kreta? Skolernes sommerferie er på sit højeste, og chancen for, at mange danske børn i disse uger skal have endnu et stempel i deres pas, er stor.

Danske børn er nemlig mere berejste end deres forældre. Således har de i gennemsnit besøgt mere end fem lande, mens deres forældre i deres alder kunne sætte en knappenål i knap fire lande på verdenskortet. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere.

Danske børn mellem 0-18 år har således i gennemsnit besøgt mere end fem lande (5,3). Til sammenligning havde deres forældre i deres alder besøgt knap fire (3,6).

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.017 danskere fra hele landet.

De berejste poder

Chancen for, at mange danske børn skal ud at se endnu flere dele af verden i de kommende uger, er derfor stor.

I forvejen har de 0-4-årige i gennemsnit oplevet 3,4 lande, mens deres større søskende mellem 5-9 år har besøgt 5,4 lande i snit, og de endnu større mellem 10-18 år har betrådt 6,3 lande.

”Verden er blevet en del mindre, siden vi var børn. Det ses tydeligt i antallet af oversøiske rejser både i og uden for skolernes sommerferier, men det ses også i det antal gange om året, vi vælger at rejse ud i verden. Hvor man måske rejste ud af landet en enkelt gang om året for blot en generation siden, så rejser mange af os flere gange om året, og så har vi naturligvis vores børn med, så de kan opleve verden,” forklarer Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Sommervejrsjagten går sydpå

Lige nu oplever Apollo da også, at det ustadige danske sommervejr får flere af dem, der måske havde overvejet at nyde sommeren i Danmark, til tasterne.

”Der er en del, der måske havde overvejet at holde sommerferie i Danmark, der nu sadler om, fordi vejret indtil videre ikke just har vist sig fra den mest solrige og lune side. Det er naturligvis svært at spå om, om det er en tendens, der bliver ved, fordi man aldrig helt kan forudse, hvad sommerens vejr vil byde på. Men mange børnefamilier udskifter lige nu turen i det danske sommerland med en uge eller to i syden, så de kan få lidt sand mellem tæerne, mens sommerferien endnu står på,” fortæller Glenn Bisgaard.