Ny vandrefestival kalder alle vandrere

Smuk vandring langs kysten ved Båstad Hiking Festival i Skåne. Foto: Båstad Hiking.

Båstad Hiking Festival har premiere dette efterår.

Svenskerne imødekommer dermed, at vandring er blevet en mega-trend, og at netop svensk natur lægger op til varierede vandreture i naturen, hvor man kan gå i dagevis uden at opleve den store civilisation eller - som til vandrefestivalen - kan få lækker madpakke med og anden forkælelse. 

Lyse bøgeskove. Dybe nåleskove. Udsigt til hav, højder, lavninger og gode vandrestier. Alle former for vegetation og sågar dyr i den vilde natur. Det hele midt i det smukke, svenske, brændte efterårsløv. Det er de naturlige ingredienser i en helt ny vandrefestival, der har premiere dette efterår, nærmere bestemt den 12.- 14. oktober, hvor ni forskellige vandreture kan kombineres over en weekend. Vi danskere er meget velkomne, ikke mindst fordi det er starten på efterårsferien her til lands. Andre ingredienser som gode madpakker til turen, social hygge og morgenyoga er der også tænkt på. 

Det er Bjärehalvøen i det nordvestlige Skåne, der er det geografiske omdrejningspunkt for Båstad Hiking Festival, og hele programmet ligger nu klar på deres hjemmeside, så man selv kan strikke sin egen vandre-weekend sammen. 

”Båstad Hiking Festival tilbyder noget for alle typer af vandrere, både de hardcore og de mere afslappede friluftsnydere. At sætte fokus på vandring passer godt i tidsånden, hvor mange gerne vil være aktive, også selvom man holder fri. Festivalen udbyder over en weekend mange forskellige vandremuligheder, toppet med yoga om morgenen og social after-hike om aftenen. Desuden er området særligt smukt i naturens efterårsdragt”, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Læs også: Få alle de gode guides til vandring på Sportogsundhedscenter.dk

Vandrerne vil i løbet af weekenden opleve en naturskøn vandring med services som kvalitetsmadpakker til turen, after-hike arrangementer, transport hvis det ønskes og komfortabel indkvartering. Vandringsweekenden begynder med et inspirationsforedrag og en hyggelig middag. Ud over vandreture er der mulighed for at tilmelde sig morgenyoga eller en bådtur med udsigt til Bjärehalvøens vandrestier fra havsiden. Sælkolonien er også en bemærkelsesværdig attraktion i området.

De ni forskellige vandreture har forskellige temaer, sværhedsgrader og længde. Deltagerne vælger en tur pr. dag, og der er guidede ture, som foregår både på svensk og engelsk.

Et blandet tematisk fokus på vandreturene er medvirkende til, at man kan få sin vandre-weekend næsten, som man vil. Temaerne lyder blandt andet på mad, natur, eventyr, foto og fugle - samt film. 

”Båstad og Bjärehalvøen er en smuk kulisse for fantastiske vandreture med en varieret natur. Omgivet af havet på tre sider og Hallandsåsen i midten gør Bjärehalvøen til et eldorado for naturelskere. Det ønsker vi, at endnu flere skal opleve, og at det skal blive endnu mere tilgængeligt. Herudover har vi samarbejdet med de bedste aktører inden for friluftsliv, og sammen med dem ser vi frem til at byde velkommen med det bedste værtskab”, siger Annika Borgelin, som er projektleder for Båstad Hiking Festival.

Eksempler på de ni vandreture (deltagerne vælger én tur pr. dag)

1. Eventyrvandring med rappelling i Hovs Hallar / længde: 7 km.

En dag i naturen med både nydelse og lidt adrenalin. Først kommer man til den lille maleriske havn i Kattvik med RIB-båd. I Kattvik tager vandringen sin begyndelse gennem skoven langs kysten og en utrolig smuk del af Bjärehalvøen og vandrestien Skåneleden. Når man kommer til en af klipperne i Hovs Haller, får man mulighed for at teste rappelling (ingen forudsætninger påkrævet). Rappelling er en sikker, sjov og lidt udfordrende måde at komme ned ad en stejl klippevæg på.

2. Bøgeskov og fantastisk udsigt fra Hallandsåsen / længde: 27 km.

Denne tur tager vandrerne op til Hallandsåsen, hvorfra man har en vidunderlig udsigt over Skälderviken og Laholmsbukten. Man vandrer gennem Hålehall skove, Älemosse og Lyaheden, stedet hvor snapphanerne boede og arbejdede. På denne tur oplever man et Skåne, som minder om naturen i Norrlandet, samtidig med at man nyder Skånes fine efterårsdragt.

De syv andre vandreture præsenteres på hjemmesiden og har disse temaer; 

  • Vandring på Skåneleden fra Ängelsbäckstrand til Torekov
  • Kystvandring fra Ängelsbäckstrand til Hovs Haller 
  • Natur- og filmvandring i Torekov og Hovs Haller
  • Vandring på Hallands Väderö 
  • Vandretur med fokus på fugle, hvor der undervises i fotokunst 
  • Madvandring i Sinarpsdalen 
  • Kystvandring fra Båstad til Hovs Hallar