Mange danskere oplever at deres bagage bliver beskadiget eller aldrig når frem

Foto: Gjensidige Forsikring

Hver 10. dansker oplever, at deres bagage aldrig kommer frem, er beskadiget eller forsinket, når de rejser ud i verden. Særligt rejsende til USA og Spanien er uheldige, når det kommer til problemer med bagagen. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Ferien er bestilt, forventningens glæde er tårnhøj, for nu venter en uge med sol, varme og afslapning sammen med familien. Det hele skulle være så godt for de mange danskere, der hvert år rejser på ferie med fly. Desværre oplever rigtig mange forventningsfulde danskere hvert år, at ferien bliver ødelagt pågrund af problemer med bagagen, der enten er forsinket, beskadiget eller simpelthen aldrig kommer frem.

En ny undersøgelse fra Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring viser nemlig, at hver 10. dansker, inden for de sidste 3 år, har oplevet at deres bagage enten var forsinket, beskadiget eller forsvundet på ferien.

Særligt kvinderne er uheldige. For her 11 %, at de inden for de sidste 3 år har oplevet problemer medderes bagage på en flyrejse, ligesom de unge i alderen 18-39 er den gruppe, der oftest opleve problemer med deres bagage. 

Lige præcis denne problematik er noget, de kan nikke genkendende til hos Gouda Rejseforsikring, hvor hele 13 procent af alle rejseforsikringssager omhandler bagage:

“Rigtig mange danskere oplever problemer med deres bagage. Det er særligt i USA og Spanien, at der er store problemer med mistet, forsinket eller beskadiget bagage,” siger Dan Kjølhede Laursen, direktør i Gouda Rejseforsikring, der fortæller, det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke har tegnet en rejseforsikring:

“En mistet eller forsinket kuffert kan hurtigt komme til at koste en masse ekstra på feriebudgettet, hvis der både skal købes tøj, sko, badetøj og personlige plejesager, og man ikke har tegnet en rejseforsikring,” siger Dan Kjølhede Laursen, der fortæller, at den gennemsnitlige udbetaling, hvis du har en rejseforsikring, er 3000 kroner til brug for det mest nødvendige, mens du venter på din bagage.

Tre gode råd: undgå at manglende bagage ødelægger ferien

Pak de vigtigste ting i håndbagagen (medicin, makeup, et par trusser, shorts og t-shirt, badetøj og tandbørste)—så er du klar til at overleve et par dage uden bagage.

Tegn en rejseforsikring, der sikrer, at du får hurtig økonomisk kompensation, hvis din bagage er forsinket. 

Selvom mistet eller forsinket bagage ikke er den bedste måde at starte—eller afslutte ferien på—så prøv at tage det med et smil. En ferie skal helst være sjov og god, også selvom der sker noget uforudset.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i marts 2019 blandt 1209 repræsentativt udvalgte danskere. Følgende spørgsmål er stillet til dem, der angiver, at de har været pårejse til udlandet inden for de seneste tre år.

Har du indenfor de seneste tre år oplevet, at din bagage på en flytur er blevet forsinket, væk eller beskadiget?

  • Ja, den er blevet væk 1 %
  • Ja, den er blevet forsinket 7 %
  • Ja, den er blevet beskadiget 2 %
  • Nej 89 %
  • Ved ikke 2 %