Lonely Planet kårer København som verdens fedeste by at besøge

Verdens førende rejseguide placerer København som nummer et på listen over de storbyer, rejseguiden anbefaler at besøge i 2019.

Udnævnelsen af København som ”Best in Travel Cities for 2019” er foretaget af et panel på cirka 3.000 destinationseksperter, som bidrager til Lonely Planets destinationsbeskrivelser.

I motivationen lægger man blandt andet vægt på Københavns høje gastronomiske niveau både på Michelin-niveau og på det blomstrende street-food marked på Refshaleøen. Det giver også plusser i karakterbogen, at Tivoli nu holder næsten helsårsåbent, ligesom både dansk arkitektur og design bliver fremhævet med blandt andet BLOX i Københavns Havn. Endvidere er dommerpanelet imponeret over skibakken på taget af forbrændingsanstalten på Amager og færdiggørelsen af Metroens Cityring.

Lonely Planet fremhæver i guiden for 2019 desuden en bred vifte af Københavns udbud af oplevelser og byens livsstil, blandt andet byens cykelkultur, det rene badevand i havnen, blandingen af de gamle gader og ny arkitektur og design samt byens mange museer.

Skaber øget opmærksomhed

Når Lonely Planet fremhæver København i sin 2019-guide, skaber det også øget opmærksomhed på Danmark som rejsemål. Lonely Planets udnævnelse af København giver den danske hovedstad en brandingmæssig platform, som Wonderful Copenhagen og VisitDenmark – sammen med byens aktører – vil udnytte i hele 2019.

”Lonely Planets udnævnelse af København er en stor cadeau til alle de gode kræfter, der er med til at gøre Danmarks hovedstad værd at rejse efter hele året rundt. Det, Lonely Planet fremhæver om København i den nye guide, afspejler de kernefortællinger, vi har promoveret København på internationalt i en årrække. Det er ikke én ting alene eller en påklistret mærkat, men selve byens DNA. At blive udpeget som den bedst anbefalede storbydestination i verden, grundlæggende på grund af vores livsstil, understøtter vigtigheden af, at den internationale markedsføring af hovedstaden er troværdig og tæt på byens liv,” siger adm. direktør i Wonderful Copenhagen, Mikkel Aarø-Hansen.

"Udnævnelsen af København sætter i den grad Danmark på verdenskortet. Danmark er i en stærk international konkurrence om turisterne. Og vi er ikke så kendte i udlandet. Så det er en gave, vi har fået, som vi nu vil udnytte mest muligt med ekstra tryk på markedsføringen af København fra nu af, resten af året og hele 2019,” siger VisitDenmarks adm. direktør, Jan Olsen.

Lonely Planets andre rejsedestinationer

De fleste rejsevante danskere har formentlig besøgt København op til flere gange, hvis de da ikke bor eller har boet i byen. Derfor kan det måske være interessant, at tage et kik længere ned af Lonely Planets liste, før man planlægger sin næste rejsedestination. 

De fleste kontinenter er repræsenteret på årets top-liste.

Top 10:

1: København, Danmark.

2: Shenzen, Kina.

3: Novi Sad, Serbien.

4: Miami, USA.

5: Katmandu, Nepal.

6: Mexico City, Mexico.

7: Dakar, Senegal.

8: Seattle, USA.

9: Zadar, Kroatien.

10: Meknès, Marokko.