Kom ind i private svenske hjem

Møbler og indretningstendenser er da noget, man skal se med egne øjne. Eller er det?

Swedish Design Museum, som er et rendyrket virtuelt museum, byder som noget nyt inden for i en række karakteristiske svenske hjem. Men en række af hjemmene kan faktisk også besøges i virkeligheden. Besøg Sverige virtuelt – og derefter rigtigt.

Skal man på ferie eller weekendtur til Sverige, kan man med andre ord planlægge turen, så det passer med et par besøg i private, svenske hjem. Herudover kan man lade sig inspirere til besøg på designudstillinger, møbelhuse, keramiske værksteder, glaspusterier, etc. Indretnings- og designscenen blomstrer i Sverige, og der er masser af komme efter, også hvis man vil købe med hjem.

Swedish Design Museum viser en række udvalgte boliger over hele landet med typisk svensk design og arkitektur. Udstillingen tilbyder et bredt udvalg af boliger - fra villaer til lejligheder, både i byen og på landet, som vises i en kort periode i virkeligheden og online. Derefter kan boligerne ses online på museet.

Niki Brantmark, britisk forfatter og blogger, som har specialiseret sig i svensk og skandinavisk design, er kurator på udstillingen. For at inspirere folk og fortælle historierne bag udvalgte designobjekter, svensk designkultur og arkitektur, har Niki Brantmark udvalgt de mest interessante boliger, der altså nu vises offentligt gennem åbne fremvisninger. Boliger og datoer annonceres på swedishdesignmuseum.com.

"Da jeg først flyttede til Sverige, blev jeg fascineret af, hvordan folk levede. Hjemmene var som taget fra et indretningsmagasin. Nu er jeg spændt på at invitere andre til at opleve svensk design og den svenske livsstil, ligesom jeg gjorde for fjorten år siden”, siger Niki Brantmark.

Udvalgte boliger med fremvisninger i hele Sverige bliver offentliggjort på swedishdesignmuseum.com. Nye emner bliver løbende føjet til frem til den 14. november.

Om Swedish Design Museum

Det svenske designmuseum er ikke et typisk museum. Der er ingen fysiske genstande, for det er udelukkende et virtuelt museum med formålet at gøre svensk design tilgængeligt og synligt for folk i alle verdenshjørner.