Humle og whisky i Gøteborg – og andet mundgodt i påsken i Sverige

Overvejer du at tage en smuttur til Sverige i påsken, er der et fint line-up af aktiviteter for voksne, som kan få os til at glemme det travle hamsterhjul.

Masser af liflige dråber på messe i Gøteborg kan fryde enhver, men også udstillingen ”Human Shelter” på IKEA Museum i Älmhult, som netop har slået dørene op, synes anbefalelsesværdig.  For hvad er det, der udgør og skaber et hjem? Hvornår kan man kalde en flygtningelejr et hjem – og kan man overhovedet det? Og kan man bo i et træ?

Skåne

Dronning Ingrids Sofiero nu med ny spektakulær bro, 13. april

I mange år var Sofiero Slot den danske Dronning Ingrids andet hjem. Hele sit liv kom hun sommer efter sommer tilbage til slottet med Kong Frederik og de tre prinsesser. Få slotte ligger smukkere end Sofiero ved Helsingborg, - højt oppe over en fantastisk slugt fyldt med rododendron med udsigt over Øresund og Danmark. Det er omgivet af fløjlsbløde græsplæner, frodige træer og smukke bede. Som noget nyt har Sofiero Slot fået en spektakulær bro i haven, hvorfra gæsterne kan beundre Europas største samling rododendroner, der blomstrer i al deres herlighed tidligt på sommeren.

Gøteborg

Øl- og whiskymesse, 12. - 13. april, 2019

Er man glad for humle i alle afskygninger og whisky for alle pengene, er der noget for både den trænede gane og den, der først lige er begyndt at nyde dråberne. På denne messe i Gøteborg er der samlet destillerier og bryggerier fra hele verden, og chancen for at lære det bedste af det bedste om øl, whisky, cider og andre flydende delikatesser er til stede.

Human Nature, Världskulturmuseet, 9. februar - 31. maj

NY UDSTILLING: Världskulturmuseet i Göteborg tager den menneskelige natur under lup, og museet er fyldt med det, man kunne kalde både ildevarslende trusler og stærke håb. Baseret på objekter fra samlingerne - og flere igangværende forskningsprojekter - tager museet det måske største problem i vores tid under lup. Den menneskelige natur og forbrugets indvirkning på vores klode med spørgsmål om mulige forandringer og interessen for en mere bæredygtig verden.

Småland

Jönköping: Bilsport Performance & Elmia Custom Motor Show, 19. – 21. april

Her er begivenheden, som bilelskere og motorentusiaster skal køre mod. Messen fejrer i øvrigt 40 år i år, så der bliver ekstra gang i motorrøgen. Men det er ikke bare messen, der fylder år. Det gør bilen også med sine 125 år på hjul. Der vil være masser af gamle, gode biler at se på, og udover messen kan man opleve Skandinaviens største bil- og motorcykeludstilling!

Mange af USA’s mest berømte bilbyggere kommer også, ligesom vigtige navne fra Europa tager turen. 

IKEA Museum med Human Shelter

NY UDSTILLING: Udstillingen ”Human Shelter” har netop slået dørene op og er en slags undersøgelse af, hvad der udgør og skaber et hjem. Hvornår kan man kalde en flygtningelejr et hjem? Kan man bo i et træ? IKEA Museum dvæler ved begrebet ’hjem’ og stiller spørgsmål til besøgende om, hvad der får os til at føle os hjemme. Udstillingen HUMAN SHELTER er baseret på dokumentarfilmen The Human Shelter af Boris B. Bertram. Der er også åbnet en ny udstillingsdel om "Ingvar Kamprads mange sider".