Hovedstadsfolket: Thailand er ikke kun ren badeferie

Når ferie er andet end at ligge på en liggestol, f.eks. det vilde leben i en af verdens mest farverige hovedstæder. Bangkok er – med andre ord - blevet in.

Hvide strande og svajende palmer udenfor hotelværelset. Lækker krydret mad serveret på restauranter, hvor man kan sidde med fødderne i det lune sand. Massage direkte på stranden til gode priser. Det er for mange danskere i region Hovedstaden ensbetydende med en god ferie, hvor der lægges afstand til den danske vinter, og sol og afslapning tager over. Men en ny undersøgelse viser, at Thailand ikke kun er ren badeferie. Det er nye toner, lyder det fra Thai Airways.

Det skriver Tjeck.dk.

Undersøgelsen viser, at 4 ud af 10 i Region Hovedstaden (42%) ønsker at besøge Bangkok, når de tager på ferie til Thailand eller Østen. De fleste vil opleve Bangkok sammen med andre steder i Østen, men mange vil også kombinere Bangkok med øvrige dele af Thailand som fx Koh Chang, Chang Mai eller Koh Samui.

"Undersøgelsen matcher de tendenser, vi ser i søgestatistikkerne, at Bangkok ligger enten som nummer 1 søgte destination eller som nummer 2 søgte destination. Bangkok og Thailand er med andre ord blevet sommerdestinationer", siger Ulrik Gylstorff, District Sales Manager fra Thai Airways.

Undersøgelsen, som YouGov i februar 2019 har foretaget for Thai Airways blandt 1.027 danskere (heriblandt 333 fra Region Hovedstaden), handler om, hvordan vi danskere gerne vil holde ferie, når den står på oversøiske rejser østover.

"Årsagen til Bangkoks popularitet er nok, at Bangkok i danskernes bevidsthed er gået fra at være en lidt uoverskuelig storby til at være metropolen i Østen, der repræsenterer livsglæde, krydret madekvilibrisme og spændende historie og kultur", siger Ulrik Gylstorff, District Sales Manager fra Thai Airways.

"Den brede flod, Chao Phraya, der løber gennem Bangkok, vidner om fordums tiders spændende historie, bl.a. med ØK's gamle hovedkvarter, og de lækre hoteller langs floden med tagterrasser og lækker mad tiltaler alle aldersgrupper. Bangkok er ikke længere uoverskuelig men et godt match til det, vi danskere anno 2019 også søger på en rejse".

Top 7: Derfor elsker danskere i region Hovedstaden Thailand

Undersøgelsen afdækker også, hvad der for danskere i Region Hovedstaden gør Thailand til et godt feriested: Godt vejr (37%), meget for pengene (27%), spændende naturoplevelser (27%), lækre strande (29%), Thailands kultur og historie (28%) og thaiernes venlighed (25%) og interessante seværdigheder (18%).

Thai Airways flyver 9 gange om ugen direkte til Bangkok hen over sommeren.