Fem steder fra Game of Thrones, som du kan opleve i virkeligheden

HBO har meddelt, at de vil bevare adskillige filmlokationer i Nordirland, og serien vil således blive holdt i live længe efter det sidste afsnit er rullet over skærmen. Hvis du ikke kan vente så længe, så er her fem filmlokationer fra Game of Thrones, som du allerede nu kan opleve.     

Havnen, hvor Theon blev genfødt. Robb Starks lejr. Den hjemsøgte skov. Stedet for slaget ved Blackwater. Og grotten, hvor Melissandre fødte dæmonen. Alle steder som kan besøges, hvis man rejser til Nordirland.

Ballintoy Harbour, Antrim County

Kan du huske Theon fra før han fik øgenavnet Reek? Scenen, hvor han lander på Pyke for at danne en alliance med Balon? Havnen, hvor han går i land på Iron Islands, er rent faktisk den noget mere fredelige Ballintoy Harbour i Antrim County. Havnen, hvor Theon blev genfødt mens hans søster, Yara, kiggede på, bruges stadig af lokale fiskere og sejlere.

 

Inch Abbey, Down County

Ruinerne efter et Cistercienserkloster, der blev grundlagt i 1180 af John de Courcy, ligger ved siden af floden Quoile, og ude i det fjerne kan man ane katedralbyen Downpatrick. Denne lokation blev anvendt til Robb Starks lejr, Riverrun, i første sæson af Game of Thrones.

    

Tollymore Forest, Down County

Skovene i det nordlige Irland er i vid udstrækning blevet brugt som smukke baggrunde til nogle af de mest mindeværdige øjeblikke i Game of Thrones. Tollymore Forrest blev til den hjemsøgte skov, hvor de første White Walkers begyndte deres togt sydpå til mere befolkede lande.

    

Murlough Bay, Antrim County

Ruten ned til havet er beskyttet af stejle bjergsider og med spredte, forkrøblede træer - og man kan endda se hele vejen til Skotland herfra. Det er fra denne del af Atlanterhavet, at Ser Davos blev reddet efter slaget ved Blackwater, og hvor Tyrion og Jorah kommer i land ved Slavers' Bay, for straks efter at blive fanget. I "vores verden" byder området på nogle af nordkystens mest betagende vilde kystlandskaber.

 

 Cushedun Caves, Antrim County

Når du kravler ind gennem de mere end 400 millioner år gamle grotter ved Antrim's Cushendun, så husk at det var her, at Mellisandre fødte dæmonen, som tog livet af Renly Baratheon. Du kan komme ned i grotterne ved Cave House, som ligger lige uden for den smukke kystlandsby Cushendun