Derfor er det vigtigt at blive udvekslingsstudent

Er du i tvivl, om det at være udvekslingsstudent er noget for dig, kan du her læse nogle af de gode grunde til, hvorfor du skal tage af sted. Det er blandt andet, at du lærer meget om kulturen, bliver god til sprog og bliver mere selvstændig.

Sponsoreret indhold

Har du overvejet at blive udvekslingsstudent? Men har du svært ved at forsvare over for dig selv, at du tager fri et helt år for at opleve et andet land? Hvorfor ikke bare starte direkte i gymnasiet, så du kan komme i gang med det?

Der er rigtig mange grunde til, hvorfor det er en god ide for dig, at du bliver udvekslingsstudent. For du kommer nemlig langt fra bare til at bruge et år på at hygge dig med dine venner og opleve et nyt land. Du kommer jo også til at gå i skole, og når det sker i et andet land, er der i hvert fald en ting, som du kan være sikker på: At du bliver rigtig god til at tale sproget i det land, som du kommer til.

Bliv god til sprog som udvekslingsstudent

I nogle lande kender du sikkert til sproget i forvejen. Det kan være, hvis du tager til et engelsktalende land som USA, Storbritannien eller Australien. Det kan også være, hvis du tager til et tysk- eller fransktalende land, hvis du har haft det i skolen.

Vil du udfordre dig selv, når du er på udveksling, kan du dog tage til et land, hvor du ikke kan sproget i forvejen. Det kan være ved at tage til Spanien, Italien eller Brasilien. Rejser du med en organisation som Into Highschool, starter du med at få sprogundervisning, inden du starter i skole. Læs mere om det her.

Kan begå dig i en anden kultur

Når du bor i et andet land i længere tid ad gangen, er det naturligt, at du også bliver langt bedre til at begå dig i deres kultur. Vi kommer til at leve i en mere og mere multikulturel verden, og sandsynligheden for, at du kommer til at få et job, hvor du arbejder sammen med folk i udlandet er stor.

Derfor er det vigtigt, at du kan finde ud af at begå dig i andre kulturer, og at du har forståelse for, at tingene bliver gjort lidt anderledes. Det kan for eksempel være, at du ikke skal forstyrre nogen i siestaen i Spanien, og at de foretrækker at tale tysk i Tyskland – selvom de også taler engelsk.

Du bliver mere selvstændig

Sprog og kultur er dog ikke det eneste, du lærer, når du tager på udveksling. Du bliver også mere selvstændig. Når du skal være alene i et land uden dine forældre, er du nødt til at klare en masse ting selv. Når du rejser med en organisation som Into Highschool, kommer du typisk til at bo hos en værtsfamilie. De vil selvfølgelig hjælpe dig med at finde til rette.

Men du er jo ikke et barn mere, og de vil derfor også forvente, at der er mange ting, du selv kan. Hvis du er vant til, at mor og far vasker dit tøj og køber alt, hvad du skal bruge, er det derfor også kun en sund øvelse for dig, at du tager på udveksling og får prøvet at være væk fra dem. Du kan også gå på Superchat og snakke med andre studerende og dele erfaringer.