Danskerne er ligeglade med bikiniformen

Det er højsæson for at valfarte ud i verden for at suge de sidste solskinstimer og den gode efterårsvarme ved pool og strand til sig. Men når danskerne hopper i bikini og badeshorts for at tanke op på varme og D-vitamin til vinteren, så bekymrer de sig ikke om formen.

I en fitnesskultur hvor det ofte handler om at skulle se så godt og fit ud som muligt, er det forfriskende at læse tallene fra den undersøgelse, som Apollo rejser har lavet blandt 1.017 af deres kunder i Danmark.

De stillede nemlig spørgsmålet om, hvorvidt bikiniformen var noget der bekymrede dem, inden de skulle af sted på en solferie, og om de ifølge af det valgte at ændre på kosten. Noget overraskende var det kun en lille del af danskerne, der gik op i det.

Undersøgelsen viste, at ni ud af ti danskere ikke ændre noget som helst, før de pakker kufferten og rejser syd på til varmere himmelstrøg. I alt var det 89 % af danskerne der ikke ændrede noget, mens 11% valgte at ændre i kosten, så de kunne smide et par overflødige kilo inden de skulle vise sig frem.

”Mens vi for år tilbage ofte så eksempler på, at rejsende havde været på decideret slankekur før ferien, så er holdningen blandt mange af vores gæster ændret de senere år. Mange af os dyrker jo i forvejen masser af motion året rundt, og vi har fokus på sunde madvaner – også selvom vi ikke skal på ferie. På den måde er der hverken brug for mere motion eller kure”, lyder det fra Glenn Bisgaard, der er kommunikationschef os Apollo.

Folk er blevet mere aktive under ferien

Mens det kun er få danskere der aktivt gør noget, for at tabe sig inden en ferie, så er der flere danskere der er begyndt at være mere aktive, når de endelig er af ste på ferie. Flere og flere går derfor op i den kost de indtager, mens de er af sted på ferie.

”Der er ingen tvivl om, at aktiv ferie, hvor man dyrker motion som en del af rejsen samtidig med, at man får slappet af og nydt kvalitetstid med familien, er noget, der taler til flere og flere. Det er ikke længere kun hende, der dyrker triatlon, som nyder en ferie med mulighed for aktivitet. Det er alle typer rejsende. Og ofte er vores tilbud kombineret med mulighed for forplejning på resortet, som tager udgangspunkt i gode og sunde råvarer, men som samtidigt smager lækkert, fordi mantraet er, at sundhed ikke er lig med at gå på kompromis,” lyder det fra Glenn Bisgaard.

Ud af de lidt mere end 1.000 spurgte, var der ingen forskel i svarene fra mænd eller kvinder. Det er dermed begge køn, der ikke går op i om bikiniformen er perfekt, når de skal ud at rejse.