Citybreak i Singapore: Vild natur, adventure, sport, shopping og skyline i særklasse

Singapores skyline er imponerende og en god grund til at besøge byen.

Vil du svømme blandt eksotiske fisk, supershoppe, nyde botaniske undere, opleve sportsstjerner eller forkæle dig selv med gourmetaftener med udsigt over en smuk, futuristisk skyline? Har du fem dage til rådighed, kan du nå det hele i Singapore. Det bedste er, at du kan flyve hurtigt og direkte dertil uden mellemlandinger eller flyskift.

I årevis er danskere valfartet til storbyer som London og New York på både citybreaks og juleshopping. Men er man til adventure, vild natur, mandeture, venindetid, kærestetid eller sportsevents som tennisturneringen WTA med Wozniacki, kan man finde det hele i Singapore – den lille eksotiske østat. Du kan tilmed rejse dertil med et af verdens mest prisbelønnede flyselskaber.

Allan Hoffery, der er Sales and Communications Magager hos Singapore Airlines i Norden, fortæller: ”Singapore er det perfekte citybreak uanset anledning. Fx behøver juleshopping ikke foregå i vinterkulden. Du kan med lethed få alt til din udkårne og familien, hvad end de er til store pakker fra de eksklusive modehuse på den fashionable Orchard Road eller små pakker som røgelse og krydderier fra bydelen Little India. I stedet for at lune dig ved en kamin i New York kan du afslutte din juleshopping med en dukkert ved Sentosa Beach eller nyde den klassiske Singapore Sling-cocktail i skyggen.”

Han fortsætter: ”Ved juletid er Orchard Road noget særligt. Butikkerne konkurrerer hvert år om at have den smukkeste udsmykning, og i år er temaet Disneys og Pixars kendte karakterer. Samtidig kan man nyde den tropiske varme og en af verdens mest fortryllende skylines. Det er helt unikt.”

Allan har selv været så heldig at opleve både juletid og nogle af Singapores store sportsevents som Formel 1 og WTA mere end en gang. ”Et godt sted at slutte en oplevelsesrig dag af er på 1-Altitude, hvor man kan nyde en drink med udsigt til Marina Bay Sands og Singapore River.” 

Rejs nemt til den næste trend-by

Det er dog ikke bare ved sportsbegivenheder eller juletid, at Singapore er et godt bud på den næste trend-by, når det kommer til de såkaldte citybreaks.

”Danskerne er så heldige, at vi flyver direkte mellem København og Singapore fem gange ugentligt hele året rundt. Afrejsetidspunktet er planlagt således, at man lander i Singapore tidligt om morgenen og derfor har en fuld dag, hvor der er tid til masser af oplevelser og måske en lille lur efter frokost,” fortæller Allan Hoffery.

Netop rejsetiden er ikke uvæsentlig. En analyse, som YouGov har gennemført for Singapore Airlines, viser nemlig, at det er utrolig vigtigt for danskerne, at rejsetiden er effektiv og så kort som muligt. Blandt de vigtigste punkter for danskerne, når der skal vælges flyselskab, er: god benplads og sædekvalitet (67 %), ingen eller korte, effektive mellemlandinger (57 %) og moderne fly (44 %).

Store events i Singapore

- WTA-tennisturnering spilles den 21.-28. oktober med bl.a. Caroline Wozniacki.
- Magisk julebelysning på Orchard Road den 10. november 2018 – 1. januar 2019. Temaet for 2018 er Walt Disney- og Pixar-karakterer, som bliver det største Street Light Up i Sydøstasien med i alt fire zoner med forskellige temaer: Disney-prinsesser, Mickey Mouse og Venner, Frost og Toy Story.
- Formel 1 løber af stablen hvert år i september.

55 øer – uendelige muligheder

Singapore består af en hovedø og 54 småøer, hvoraf halvdelen er beboede. Her er der både regnskov, mangrovesumpe og koralrev. Det er også en af de mest moderne og rene byer, man kan forestille sig:

”Byen er helt speciel, og der er en overflod af unik, fremsynet arkitektur. Det smitter også af på Changi Airport, der er en af verdens mest moderne og effektive lufthavne. Tiden i lufthavnen kan man f.eks. bruge på at besøge en af de mange botaniske haver eller på en tur i poolen på lufthavnens rooftop,” fortæller Allan Hoffery og fortsætter: ”I byens muslimske kvarter kan du shoppe silke og saronger. I Chinatown bliver byens fortid foldet ud blandt templer og klassiske, udsmykkede huse. Et alternativ til Changi på Østkysten viser dig indbegrebet af ægte landsbycharme og en dejlig strand. Man kan også gå i Jurong Fuglepark, der er et kæmpe område med et 30 meter højt vandfald, eller slentre i det spændende og unikke område ved Gardens by the Bay med de Avatar-lignende ’super trees'. Et absolut ’must-see’ på dit næste citybreak.”