Sorø på vand og på land

Sorø er søernes by. Byen ligger i et område med skove og adskillige søer, hvoraf Sorø Sø og Tuelsø er de største. Mange foreninger i Sorø er beskæftiget med aktiviteter på vand, ikke mindst Sorø Roklub.

Sponsoreret indhold

Sorø Roklub på Frederiksvej 33 omfatter roning på alle niveauer og for alle aldersklasser. Klubben ligger på nordøst-siden af Sorø Sø. Alle, der er fyldt 12 år, og som kan svømme 300 meter uden pause, kan blive medlem af Sorø Roklub. Medlemmerne instrueres i roteknik, sikkerhed og søfartsregler, pleje af udstyr, Sorøs rofarvand og meget mere. Efter en række lektioner med én af Sorø Roklubs erfarne instruktører er der også mulighed for at ro på egen hånd. Sorø Roklub råder over det nødvendige udstyr, så man møder blot op i behageligt tøj, der tåler at blive beskidt.

Indledningsvist kan man få et par prøvetimer. Sorø Roklub spiller naturligvis en hovedrolle i den berømte Sorø Regatta, som lokker mange gæster til byen. Særligt nede ved søbredden, hvor mange benytter sig af muligheden for at få en kold dukkert, hvis sommersolen skinner.

Svøm og leg

Foreningen Svøm og Leg har som formål at give medlemmerne ”vandtilvænning, svømmeundervisning og fremme samvær”. De boltrer sig i Sorø Helsebad, som er den lokale svømmehal.

Der tilbydes undervisning i babysvømning - holdene hedder Haletudserne. Babyer kan gå til svømning med en voksen fra de er 8 uger og vejer 4 kg. Babysvømning giver de små tryghed ved vand, stimuler motorik og udvikling, lærer dem at bevæge sig aktivt i vand, og giver en tæt voksen/barn kontakt.

Børn, der ikke længere kan kaldes babyer, avancerer til Guldfiske-holdene. Fra 3-5 år er man Søhest og fra 5-7 år Delfin. Herefter går man på hold sammen med Hajerne. Børn, der som 8-årige endnu ikke har nogen svømmeerfaring, kan starte hos Spækhuggerne, for senere at kvalificere sig til Hajerne.

Svøm og leg har også forskellige tilbud til voksne, f.eks. vandaerobic, genoptræning for gigtramte og fitness for overvægtige.

Marked i bymidten

Sensommeren byder også på marked i bymidten. Sorø Lions Club har traditionen tro budt på tombola, lykkehjul, livemusik og helstegt pattegris i museumsgården. Lions Club Sorø er en del af Lions Danmark med ca. 7000 medlemmer, som er en del af Lions Club International med ca. 1,4 mil. medlemmer fra hele kloden. Lionsbevægelsen er hermed den største humanitære hjælpeorganisation. Alle indsamlede midler går ubeskåret til humanitært arbejde lokalt, nationalt og internationalt.

Sorø Handel og Service arrangerer også marked, traditionen tro med loppeboder for både børn og voksne. Samtidig bliver en masse lokale foreninger indbudt til at vise hvad de kan. På byportalen Dit Sorø kan du læse meget mere om foreninger og aktiviteter i Sorø. http://dit-soroe.dk/

Bibliotek for børn og voksne

I bymidten finder du også Sorø Bibliotek. Adressen er Storgade 7 i De unge Herrers Gård, hvor en af Sorøs  ældste bygninger findes. Den hyggelige gård deler biblioteket med Sorø Kunstmuseum, hvor den fin gamle museumsbygning har fået en imponerende tilbygning.

Børnebiblioteket i Sorø har en stor  legeafdeling for de små med gynge, tov til at svinge sig i, hule, tegneredskaber  og legetøj herunder en meget stor tændstiksæske. Større børn kan låne en  computer til spil eller internetsøgning.