Oplevelser i Roskilde

Er du netop flyttet til Roskilde? Har du boet her længe, men søger inspiration til nye oplevelser? Eller skal du blot på ferie her og vil vide hvad byen kan tilbyde?

Sponsoreret indhold

Så er byportalen Dit Roskilde stedet at finde det.

Mange tænker måske festival som det første når de hører ordet Roskilde, men byen har meget mere at byde på, end mudder, øl og musik en uge om året.

Er du vild med vikinger, arkitektur, musik eller sport så har Roskilde det hele. Her er et lille udpluk af hvad du kan opleve i Roskilde. Find mange flere kommende arrangementer under ”Det sker”.

Vikinger og middelalder

Midt i byen ligger Roskilde Domkirke, der med sin smukke arkitektur er blevet en del af UNESCOS verdensarv. Udover den flotte arkitektur byder Domkirken på kongelige gravmonumenter, kalkmalerier og smukke kapeller. Derudover arrangerer Domkirken alt lige fra Drop in dåb til Yoga.

Er du mere til vikinger end konger, er en tur forbi Vikingeskibsmuseet et must. Her kan du se fem originale vikingeskibe og opleve hvordan vikingerne levede. Vikingeskibsmuseet er ikke blot et almindeligt museum. De arrangerer mange aktiviteter hele året rundt for både børn og voksne.

Du kan blandt andet få et kursus i at sejle vikingeskibe eller du kan holde børnefødselsdag hvor alle vennerne kan komme på enten krigstogt eller handelstogt.

Gimle er god musik og masser af hygge

I Roskilde finder du også Gimle, der er byens spillested og ungdomskulturhus, hvor du kan være en del af en række forskellige arrangementer. Gimle danner rammerne for en masse fede oplevelser, som spænder vidt fra koncerter til foredrag og andre arrangementer, hvor du altid selv er med til at gøre oplevelsen bedre.

Mange forskellige bands, sangere og foredragsholdere optræder årligt på Gimle, der favner bredt og berører mange forskellige stilarter indenfor både musik og arrangementer i almindelighed. Her er noget for alle aldre, eksempelvis børnebanko for de mindste og natklub for de unge.

Roskilde er rockens by

Vil du også gerne opleve musikkens historie og ungdomskulturen, er RAGNAROCK et besøg værd.

RAGNAROCK er ikke blot et museum for pop, rock og ungdomskultur. Det er også en oplevelse gennem musikkens historie hvor du kan se, føle og høre hvordan ungdommen påvirkede samfundet gennem musikken.

RAGNAROCK afholder desuden koncerter, foredrag, arrangementer for børn og meget mere.

I Roskilde finder du også Sjællands største kongrescenter uden for København med 13.500 m2 til konferencer, messer, firmafester, gå hjem-møder, kurser, foredrag, koncerter og sportsbegivenheder.

Koncertprogrammet går fra klassiske koncerter med Copenhagen Phil til rock og popkoncerter med danske og internationale navne. Listen af spændende foredragsholdere er lang og byder på store oplevelser indenfor mange forskellige emner.

Dit Roskilde dækker alt hvad der sker i byen, og i aktivitetskalenderen kan du altid holde dig opdateret om kommende arrangementer i og omkring byen. Du kan ligeledes holde dig opdateret omkring lokale nyheder og se smukke billeder og videoer fra byen taget af både læsere og Dit Roskilde.

Desuden giver Dit Roskilde dig et overblik over butikker og erhverv, spisesteder, seværdigheder, foreninger og kommunale institutioner.

Dit Roskilde er for alle, takket være de sponserede opslag med lokale tilbud fra partnerne. Alle borgere, butikker og foreninger kan være med til at bestemme, hvad der skal på Dit Roskilde.

Er du interesseret i at høre mere om hvordan du kan blive partner på Dit Roskilde, så læs mere her. https://dit-roskilde.dk/bliv-partner/