Ikke en ged i julegave – men en rejse

Enten lægger man initiativer under juletræet, som gør gavn et andet sted end hos en selv. Eller også giver man en gave, som kan omsættes til en rejse.

At modtage fysiske ting og sager er blevet yt, og mange er det helst foruden. Det transatlantiske flyselskab, Icelandair, foreslår måske også derfor en rejse eller et rejsegavekort til jul til dem i familien eller vennekredsen, der elsker at rejse - eller til spirende eventyrere.

I Danmark ligger rejsegavekort højt på ønskesedlen hos både mænd og kvinder, dette i følge Icelandair, og selskabet hopper da også gerne selv med på bølgen med en sådan immateriel gave.

Måske er det fremtiden. At vi hellere vil give hinanden et godt minde, hvad enten det er et ophold i en glashytte i den barske svenske natur eller en rideferie på Island. De unikke minder kommer som oftest væltende, når man rejser, siges det, og at rejse er at leve. Storslåede udsigter og autentiske oplevelser, nye, fremmede kulturer og møder med anderledes mennesker fra et andet land. Det er svært at prisfastsætte oplevelser, men vi ved i hvert fald, at store rejseoplevelser slår det meste.

Flyselskabet flyver primært til Island og leverer på den måde en vare, rigtigt mange i disse år gerne vil have. Island er tordnet ind som et ønskerejsemål hos mange mennesker, og man mistænker askeskyerne for at skabe en positiv opmærksomhed, selvom de lige med det første var irriterende for luftfarten og en masse mennesker verden over. Island i sig selv er blevet et hit, og Icelandair kombinerer herudover med 22 nordamerikanske destinationer, som selskabet råder over. På den måde kan Island være et stop-over og den amerikanske stat den lange ferie.

Udvidelsen af flyselskabets netværk i 2018 supplerede porteføljen med en række nye flyruter på begge sider af Atlanterhavet, herunder San Francisco, Dallas-Fort Worth, Dublin, Baltimore og Cleveland. Det giver de rejsende flere muligheder end nogensinde før. Passagerer kan bruge deres gavekort på rejser til Island, selskabets online pakkerejser eller transatlantiske flyvninger, som alle tillader en mellemlanding på Island uden yderligere tillæg i flybilletprisen - en god mulighed for at sætte kryds ved to destinationer på én tur.

Gavekortet kan erhverves til hvilken som helst værdi og er gyldigt i op til fem år fra købsdatoen. Et gavekort kan bruges ved flere lejligheder, hvilket betyder, at hvis man ikke bruger det hele på én gang, kan man bruge det på den følgende tur med Icelandair.