Få haven klar til sommeren 2019

Foto: Shutterstock.com

Det nye år har først lige ramt os, og det kan virke som om, der er en evighed til, at de klare og varme solstråler igen kommer til vores lille kolde land i Norden. Når det er sagt, er det faktisk allerede nu, du skal tage første spadestik og komme i gang med at indrette din have, hvis du skal stå klar, når de dejlige måneder melder sin ankomst.

Dog er det ikke bare lige til at klargøre haven, og derfor kommer vi her med nogle simple råd, som du kan tage til dig, hvis du vil lave en aktiv have, der stadig vil få dine gæster til at tabe kæben på grund af udseendet – vi kigger ind i, hvad du skal prioritere.

Blomsterbede – vejen til en personlig og farverig have

Skal du få underkæben til at ramme jorden ved dine gæster, kommer du ikke langt med en have, der bare er helt grøn. Der skal noget ekstraordinært ind, hvis du vil sætte den famøse prik over i’et. Men hvordan får du farverne ind, uden at du skal igennem med den helt store udgravning i den ene side af haven? Det gør du med højbede, da det er en simpel måde at få installeret noget farve i haven. Det kræver ikke det store af dig, og du kan hurtigt tilføje eller udvide dit blomsterbed med højbede. Har du ikke tidligere tænkt tanken, eller har du ikke en ide om, hvordan højbede ser ud, kan du finde højbede i cortenstål. Fordelen ved cortenstål er, at det er utrolig rusttrægt og vejrbestandigt, hvilket er skræddersyet til det danske og omskiftlige vejr.

Gør noget ekstra ud af terrassen

Dette er tilholdssted for de mange grill- eller hyggeaftener, og derfor skal du bruge lidt ekstra tid her. Der skal være nogle komfortable møbler, ligesom du skal have alt i udstyr, så der ikke mangler de mindste, når du har bekendte på besøg. Der skal naturligvis være den bedste grill, men samtidig skal du også have alt i gadgets og muligvis et køleskab i nærheden, så der altid er noget koldt til ganen, når gæsterne tørster i varmen. Desuden må terrassen gerne være placeret tæt på det område af haven, hvor børnene leger, så du altid kan nyde deres glæde, men også holde øje med hvordan det hele går.

Gør plads til aktiviteter

Du får ikke dine børn ud i haven, hvis der er blomster over det hele. Der skal også være lidt plads, hvor de kan boltre sig på – måske med nogle små fodboldmål, en trampolin eller noget lignende. Der er ikke noget hyggeligere end at se de små lege med deres venner, og derfor skal der være plads til, at de kan brænde noget energi af og være aktive.

Det er ikke altid nemt at indrette haven, og det er typisk et større projekt, fordi hvad skal du gøre plads til? Ovenstående er nogle af de tre vigtigste elementer i en have til familien, og det er dem, du skal prioritere, hvis du ikke har plads til det hele.

Og kom i gang allerede nu, så du er klar til sommer.