Sådan kan du spare penge ved at leve klimavenligt

Vores klode er under pres, og den globale opvarmning gør, at vi som mennesker er nødt til at tænke over, hvordan vi lever i vores hverdag, og hvilke konsekvenser vores adfærd har for kloden.

Derfor bør man som forbruger i et industrisamfund i stigende grad overveje, hvordan vores forbrug påvirker kloden, og hvad vi kan gøre for at leve mere klimavenligt. En fordel ved at leve klimavenligt er faktisk, at man i mange tilfælde kan spare en del penge. Så hvis du er inde i en periode, hvor du har brug for at spare og samtidig har lyst til at blive bedre til at leve mere klimavenligt, får du nogle gode råd lige her.

Tag cyklen, og husk at genbruge

Et godt sted at starte er at tage cyklen på arbejde i stedet for bilen eller offentlig transport. Køretøjer er i den grad med til at udlede en masse CO2, som er skyld i den globale opvarmning og de problemer med klimaet, der er opstået de senere år. Derfor vil det være godt for miljøet, hvis du gør det til en vane at bruge cyklen noget mere. Samtidig vil du også spare penge på offentlig transport – såsom busser og taxaer og ikke mindst benzin.

Derudover vil det være en god idé at genbruge. Grundet vi menneskers store forbrug, når det kommer til tøj og en masse andre ting, er der iværksat store produktioner. De store produktioner bidrager i den grad negativt i kampen mod klimaforandringer. Hvis vi derfor bliver bedre til at gå i genbrugsbutikker, når vi eksempelvis skal have nyt tøj, vil det helt sikkert gøre en forskel, og samtidig vil man kunne spare en masse penge.

Spar på ressourcerne

Noget andet vigtigt, hvis man gerne vil leve mere klimavenligt, er at spare på ressourcerne. Sørg for at tage korte bade og slukke lyset efter dig. På den måde vil den månedlige regning blive en del mindre. Det gælder også på arbejdspladsen, hvor man også kan gøre nogle tiltag for at spare på ressourcerne.

Virksomheder kan nemlig gøre en stor forskel, hvis de omlægger nogle ting og prøver at skabe en mere klimavenlig hverdag. Hvis du arbejder i en virksomhed, hvor I allerede gør mange ting for at få en klimavenlig hverdag, kan I oprette en virksomhedsprofil hos Klimaprofilen. Her kan I lade jeres interessenter og andre vide, hvad I gør for at passe på kloden.