Sådan kan du få dit helt eget fitnesscenter derhjemme

Er fitness også en stor del af din hverdag? Fitness bliver mere og mere populært blandt danskerne.

Det betyder dog samtidig, at det kan være svært at komme til de mest populære redskaber og træningsmaskiner, da centrene som regel er overrendt med mennesker. Derfor begynder flere at overveje at få deres helt eget fitnesscenter derhjemme, og det kan du få en masse gode råd til her i artiklen.

Med dit eget fitnesscenter slipper du for at skulle stå i kø til de bedste træningsmaskiner, og derudover kan du træne præcis, når det passer dig bedst.   

Læg måtter ovenpå gulvet som ekstra beskyttelse

Først og fremmest bør du naturligvis overveje, om du rent faktisk har plads til at indrette et træningscenter derhjemme. Såfremt du ikke har et rum, der står tomt, og som du finder velegnet til et fitnessrum, kan du med fordel overveje at lave en tilbygning.

Dette kræver naturligvis, at du lægger en del energi og tid i det, men du kan også overveje at hyre en håndværker til at gøre det for dig. Hvad enten du har et tomt rum eller får lavet en tilbygning, er det vigtigt, at du husker at lægge måtter ovenpå gulvet. Eftersom fitnessmaskiner vejer utroligt meget, slider de på gulvet, og derfor skal du huske måtter til at beskytte gulvet med.

Invester kun i få træningsredskaber og -maskiner

Når du skal indrette et fitnesscenter derhjemme, er det vigtigt, at du ikke går ud og køber et stort udvalg af fitnessudstyr. Du kan nemlig lave de fleste øvelser med et par enkelte håndvægte, en træningsmåtte og muligvis en træningsmaskine. Hvis du køber alt det nyeste udstyr og én af hver, vil det hurtigt gå hen og blive utroligt dyrt for dig.

Derfor bør du i stedet købe et par håndvægte mellem 16 og 22 kilo samt et par til, når du ønsker at presse dig selv yderligere. Hvis du blot skal investere i en enkelt træningsmaskine, anbefales det, at man køber en crosstrainer, der er en kombination af et løbebånd, en stepmaskine og en motionscykel. På denne side vil du blive præsenteret for en crosstrainer test, så du kan læse meget mere om, hvorfor du bør vælge en crosstrainer til dit træningsrum derhjemme.

Fordele ved at træne derhjemme sammenlignet med et fitnesscenter

Der er mange fordele ved at træne hjemme, såsom at du opnår en langt større fleksibilitet. Du kan nemlig helt selv bestemme, hvornår du gerne vil træne, hvad enten det er tidligt om morgenen eller sent om aftenen.

Herudover er det billigere, da du slipper for at skulle bruge penge på et medlemskab til det lokale fitnesscenter, og det er desuden tidsbesparende, da du ikke behøver at pakke en træningstaske med alle de nødvendige ting, og du slipper tilmed for turen til og fra centret. Endelig er det kun dig selv, der anvender træningsudstyret og -maskinerne, når du har et fitnessrum hjemme, hvorfor du kan vide dig sikker på, at der bliver passet godt på det.