Sådan finder du motivationen til at træne

Foto: Shutterstock.com

Der er efterhånden ikke længe til, at sommeren er over os, og til den tid vil man naturligvis gerne stå så skarpt som muligt, så man er klar til at slikke sol på stranden. Dog kan det være enormt svært at finde motivationen til at komme afsted til træningscenteret.

Dette gælder især, hvis man ikke ligefrem nyder at træne, men mest gør det, fordi man bare gerne vil holde formen. Så hvis du netop er en af dem, der har brug for nogle gode råd til, hvordan du lige finder motivationen til at komme afsted, skal du læse med i denne tekst. Her får du nemlig nogle gode råd til, hvordan du bliver motiveret til at træne.

Få en træningsmakker

Hvis man har planlagt at tage afsted til træningscenteret alene, kan man lynhurtigt komme til at lave en masse overspringshandlinger. Det er helt sikkert noget, som alle kender til, og hvis det fortsætter, kommer man aldrig afsted. Derfor kan det være en fordel at få sig en træningsmakker. Det kan eksempelvis være en veninde, dine forældre eller dine søskende. Det kan nemlig hjælpe rigtig meget, at man har en aftale med en om at tage afsted. Så ved man, at der står en og venter ved træningscenteret, og den person har man jo ikke lyst til at svigte. Derudover kan man også motivere hinanden, imens man træner, og lige give hinanden det der ekstra skub, som presser en det sidste. Der er altså rigtig mange fordele ved at have en træningsmakker, når man skal finde motivationen.

Lad resultaterne motivere dig

Hvis du ikke skal til at starte helt fra bunden med din træning, men derimod er i gang med et træningsforløb, hvor du er ved at miste motivationen, kan du altid lade resultaterne tale for sig selv. Der findes nemlig ikke noget mere motiverende, end når man kan se, at den hårde træning bærer frugt. Det kan være de fem kilo mindre på vægten, den mindskede fedtprocent eller den øgede muskelmasse. Uanset hvordan du har struktureret din træning, vil resultaterne i de fleste tilfælde helt sikkert være det, der motiverer en til at fortsætte mest. Hvis du normalt ikke går så meget op i at måle på dine resultater, kan det være, at det netop er på tide, at du gør det, så du kan se, at træningen rent faktisk gør en forskel. Du kan eksempelvis tage et kig på en pulsur test, så du kan finde den rette model og holde øje med intensiteten af din træning. På den måde vil du helt sikkert finde motivationen.