Guide til at spare penge på vinterdæk

Konkurrence på dækmarkedet er hård. Derfor kan det godt betale sig at hente flere tilbud ind. Der kan være mange penge at spare ved at køre nogle ekstra kilometer. Selv på lokalt plan kan der være flere tusinde kroner til forskel.

Du skal vide, at der er mange forskelle mellem de forskellige producenter af vinterdæk. Én ting er, at ikke alle leverer en optimal effekt, mens andre kan synes billige, men vil være det stikmodsatte, når de først tages i brug på din bil.

Dyrere dæk er billigere i længden

Der findes ikke vinterdæk, der giver en forbedret brændstoføkonomi. Det øgede vejgreb medfører naturligt en større friktion med vejbanen end sommerdæk. Derfor kræver det naturligvis også mere brændstof at holde farten oppe.

Nogle mærker kan dog præstere et bedre vejgreb end andre på våd vej. Derfor kan du opnå klare besparelser på din brændstoføkonomi, hvis dine dæk bruges i seks til otte måneder, mens vinteren står på i det danske land.

De dæk, der leverer størst modstand, har dog ligeledes en tendens til at slide hurtigere. Det kan ikke mærkes med det samme, men skal dine vinterdæk skiftes hvert andet år, vil det bestemt være en mærkbar postering i budgettet.

Dæk med bedre brændstoføkonomi har derfor en tendens til at holde længere. Derfor vil de holde dig og bilens øvrige passagerer sikre igennem flere vintre, samtidig med, at de også vil spare dig for mange.

Indhent flere tilbud

Du bør altid indhente flere tilbud på dæk, når du skal skifte vinterdæk på bilen (eller købe de første to sæt). På den måde kan du sammenligne priserne, og vælge det mest attraktive tilbud, du har modtaget.

Nogle værksteder har bedre indkøbspriser på deres dæk, hvorfor de kan præstere større rabatter på dine nye vinterdæk. Ved at indhente flere tilbud, vil du også se at priserne fra tilbud til tilbud kan variere rigtig meget.

Samtidig er det muligt at opnå en bedre pris, hvis værkstedet ved at de ikke blot kan sælge dig nye vinterdæk, men også kan bistå dig med monteringen. Mange vælger at få udført service i samme ombæring, som også skaber besparelse.

Køb vinterdæk på nettet

De fleste ved, at der er penge at spare på nettet. Det gør sig også gældende, hvis du skal bestille nye vinterdæk. Typisk får du bedre priser ved at købe vinterdæk hos en netbutik fremfor hos et værksted.

Det kræver dog, at du ved, hvilke dæk du skal have. Et andet alternativ er at indhente en række tilbud fra lokale værksteder og undersøge priserne på de tilbudte vinterdæk på nettet.