Syv tips til et sikkert feriehjem: Sådan sikrer du dit hus i sommerferien

Det kan betale sig at investere lidt tid i at tyverisikre sit hus inden sommerferien. Foto: Shutterstock

Er du bekymret for indbrud, mens du er på ferie? Det kan der være god grund til – i 2018 blev der anmeldt 54.868 indbrud til politiet, ifølge Danmarks Statistik. Men du kan selv gøre rigtig meget for at forhindre indbrud i dit hus. Her får du syv tips, du nemt selv kan udføre for at sikre dit hus.

1. Gør det svært for tyven

Sørg for at der er indsigt til din bolig, så tyven ikke kan stå helt uforstyrret og bryde ind i en overbegroet baghave. Installer sensorer, så udendørslys tænder ved bevægelse – så sjovt er det heller ikke at bryde ind med spotlight på sig. Husk også at låse skuret, så du ikke selv serverer værktøjet til indbruddet på et sølvfad.

2. Sørg for, at døre vinduer og låse er i orden og kan modstå indbrudsforsøg

Alt for mange har for dårlige låse fx på havedøren og ældgamle beslag på vinduerne, som kan brydes op med en skruetrækker. For, at dørene er låst indefra med en nøgle, så tyven ikke nemt kan komme ud med tyvekosterne.

3. Snyd tyven

Lad en lampe eller en radio være tændt. Efterlad nogle ting i haven og på terrassen, så huset ikke ser forladt ud.

4. Sørg for at gemme værdigenstande af vejen, så de ikke nødvendigvis er synlige udefra. 

Det er selvfølgelig svært med designerlampen og Børge Mogensen stolene, men pc’er og macbooks skal ikke stå fremme. Og gør dig selv den tjeneste at tage backup af dine familiefotos, så barnedåbsbillederne ikke pludselig er væk.

5. Lav en aftale med naboen – eller med hele kvarteret

Lav en aftale i grundejerforeningen om, at I holder øje med hinandens boliger og rapporterer mistænkelige aktiviteter. Få naboen til at putte affald i skraldespanden, tømme postkassen og måske parkere sin bil i indkørslen. Og ikke mindst – få nogen til at slå græsset, mens I er væk.

6. Køb automatiske tænd- og sluklamper til både ude og inde

Du kan sætte et døgnur til bare 25 kr. til dine lamper, så de tænder og slukker efter de intervaller, du vælger, op til 48 gange i døgnet, eller du kan fx købe en lampe med indbygget bevægelsessensor i dit lokale BAUHAUS byggevarehus.

7. Få en tyverialarm 

Udvalget af tyverialarmer er stort, og du kan sikre dit hjem med alt fra en basisalarm til den helt store pakke med videoovervågning, uden- og indendørssirener, bevægelsessensorer og meget mere.