Sommerhuset er blevet in igen

I de seneste 11 år har ejendomsmæglerkæden Home ikke haft så mange fremvisninger af sommerhuse som lige nu.

Der har aldrig været så mange fremvisninger af sommerhuse de seneste 11 år som nu. Det viser Home og Danske Banks såkaldte fremvisningsindeks for september.

I 3. kvartal af 2018 har Homes ejendomsmæglere vist hele 13,6 % flere sommerhuse frem end i 2. kvartal – og 16,8 % flere end for et år siden.

Salget af fritidshuse er omtrent på samme høje niveau som sidste år, men den store interesse har været med til at trække priserne ganske pænt frem mange steder, skriver Home i en pressemeddelelse.

Det gode vejr spiller ind

Der er flere forklaringer på sommerhusenes fremgang. Et sommerhus er en luksus, man giver sig selv og familien, og det har flere fået råd til efter år med fremgang i økonomien, Desuden er sommerhuse blevet in igen. Det så vi allerede i slutningen af juni, hvor hele 4% af danskerne svarede, at de ville gå på sommerhusjagt det næste halve år ifølge en meningsmåling fra YouGov.

Derudover har den varme danske sommer i år har uden tvivl også givet flere besøg i sommerlandet, og boostet danskernes sommerhus-drømme.