Gode fifs til at undgå besøg af byggetyve

Foråret er det tidspunkt på året, hvor mange går i gang med renovering af huset, fx nyt tag eller et nyt køkken. Det materiale man køber ind skal opbevares forsvarligt, hvis forsikringen skal dække, lyder rådet fra GF Aalborg. (Foto: Colourbox, GF-arkiv)

Det er højsæson for renoveringer, vedligeholdelse og andre praktiske opgaver i, på og omkring huset. GF Forsikring i Nordjylland guider dig til at opbevare dine byggematerialer sikkert og undgå besøg af byggetyve.

- Vi oplever desværre, at byggematerialer og tilbehør bliver stjålet fra garager, carporte og skure. Det er rigtig ærgerligt, at et spændende byggeprojekt bliver forsinket, fordi materialerne er væk, og det bliver ekstra surt at få startet op på de vedligeholdelsesopgaver, man havde planlagt, siger Bente Nielsen fra GF Aalborg.

Skjul dine byggematerialer

Selvom man aldrig kan sikre sig 100 pct. mod tyveri, er der nogle forholdsregler, man kan tage, som mindsker risikoen for at få besøg af ubudne gæster. 

Det handler om at gøre, hvad man kan for at forebygge tyveri. Fx kan det være en ide at dække byggematerialer til med presenninger, køre bilen hen foran de udsatte ting eller låne naboens carport til opbevaring. I det hele taget forsøge at sætte materialerne så langt ude af syne for forbipasserende som muligt, og her er det klart, at en stor parcelhusgrund giver bedre muligheder for at skjule materialet end et lille byhus.

Få styr forsikringen

Der er store forskelle på forsikringer og deres dækninger, når det kommer til byggematerialer. Det kundeejede GF Forsikring har fx en husforsikring med udvidet dækning, som dækker tyveri af udvalgte byggematerialer fra både carporten og skuret. Husforsikringen er kåret som "Bedst i test” af Forbrugerrådet Tænk.

Man bør tjekke, hvordan ens forsikring dækker tyveri, og eventuelt kontakter sit selskab, hvis man tvivl, om man har sikret sine byggematerialerne godt nok. Det kan være, at forsikringsselskabet vælger at notere på policen, at man er i gang med et større byggeprojekt.

- Det er en rigtig god ide, at man som husejer får tjekket sin forsikring og finder ud, af hvordan man er dækket, hvis der kommer ubudne gæster forbi. Samtidig skal man også lige tænke sig om i forhold til, hvor man opbevarer sine byggematerialer, så man forebygger tyveri, slutter Bente Nielsen fra GF Aalborg.

Råd fra forsikringen: Tjek huset for revner 

Som husejer har man pligt til at vedligeholde dit hus. Med lune temperaturer er det en god ide at tage en runde om huset for at se, om vinteren har sat sine spor. Det gælder fx revner, løst puds og sætningsskader, som man skal have udbedret i en fart, hvis de er opstået pludseligt og er store. Sætningsskader er nemlig ikke dækket af husforsikringen, lyder det fra GF Forsikring i Nordjylland.